Home Arme de vanatoare
Arme de vanatoare
Arme de vanatoare PDF Imprimare Email
Arme de vanatoare
Scris de irina86   
Miercuri, 15 Iunie 2011 13:12

O pusca este o arma de foc, arma de vanataore conceputa pentru a fi trasa de la nivelul umarului, cu o teava care are un canal elicoidal sau un model de caneluri, taiate in peretii tevii. Domeniile ridicate ale caenurilor sunt numite "terenuri", acestea fac contact cu proiectilul (pentru armele mici, numit glont), conferind rotire in jurul unei axe care corespunde cu orientarea armei, fie ele arme airsoft ori nu.

De obicei, un glont este propulsat din teava armei de vanatoare de deflagratia produsa de un compus exploziv initial cu pulbere neagraca la (armele medievale, acum nitroceluloza), desi alte mijloace, cum ar fi aerul comprimat sunt utilizate in pustile cu aer.

Armele de vanatoare care functioneaza cu aer comprimat sunt folosite pentru deratizare, vanatoare de animale mici, tir si trageri ocazionale.

In cele mai multe forte armate termenul de "arma" este incorect cand se refera la o arma de calibru mic, in armata, cuvantul "arma" inseamna o piesa de artilerie sau de tun mitraliera cu echipaj. In plus, in multe lucrari de fictiune o pusca se refera la orice arma care este sprijinita pe umar inainte de a trage, chiar in cazul in care arma nu este ghintuita sau nu propulseaza proiectile solide (de exemplu, o pusca laser).

Canularea tevii armelor de vanatoare si armeleor in general a crescut in mod clar distanta si acuratetea muschetei. Intr-adevar, pe parcursul dezvoltarii sale, istoria armelor a fost marcata de cresteri in distanta si precizie. Arma de vanatoare a devenit din ce in ce mai puternica la tragerile pe distante lungi.

Ultima actualizare în Joi, 16 Iunie 2011 09:45
 


Sondaje

Cat de mult va pasioneaza armele de colectie?
 

Vizitatori Online

Avem 3 vizitatori şi 4 membri online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com